Bundung School

Wat keken wij onze ogen uit de eerste keer dat we op de school aankwamen. Zo'n grote school die aan 2200 kinderen les geeft met zo weinig materialen. Wij wisten dit natuurlijk al maar toch raakt dit je elke keer.

 

We gingen eerst even kijken hoe het met de school was en hebben niet gelijk onze goederen meegenomen. Na lang gesprek te hebben gevoerd met het hoofd van de school

(Isatou Abdoulie Jallow), die ons uitlegde hoe het nu met de school ging hebben we een afspraak gemaakt om eind van die week langs te komen. Ze waren zo blij met ons dat ze ook de lokale televisie ging uitnodigen en een fotograaf voor de krant. Het gaat 1 groot feest worden zei ze!

 

Toen gingen we naar de auto terug, maar dat dachten wij.....

De pauze was begonnen en alle 4400 kinderen wilde ons uitzwaaien en kwamen allemaal naar ons toe gerend! Iedereen wilde aan je zitten en een praatje met je maken. Helaas kan dit niet en werden we begeleid naar de auto. Het is zo leuk om te zien dat die kinderen blij zijn met wat de stichting voor ze doet!

Bundung Lower Basicschool

Bundung Lower basic school is een school met 4400 kinderen. Omdat deze school te groot werd hebben ze hem in 2e gesplitst en zijn er 2 scholen van 2200 kinderen ontstaan.

 

Het is een groot complex met weinig voorzieningen. Klaslokalen zijn verouderd en ook qua lesmaterialen hebben ze weinig.

 

De schriften worden gedeeld met elkaar en er wordt geschreven met potloden zodat ze alles weer konden uitgummen en overnieuw gebruiken.

 

Ook is de onderhoud van het schoolgebouw niet goed bijgehouden waardoor het er slecht uit ziet.

 

In het computerlokaal staan een aantal computers, maar deze zijn zo verouderd dat deze het niet meer doen.

Maar daar hebben wij iets aan veranderd!

Ons eerste bezoek aan de school

Computers

 

De eerste keer dat wij op deze school kwamen en het computerlokaal kregen te zien waren wij best verbaasd. De computers die er stonden waren zo oud dat ze op flopjes nog draaid en 2/3 deed het al niet meer.

 

Door middel van computers die gedoneerd zijn vanuit het bedrijfsleven in Nederland hebben wij het kunnen waarmaken dat er nieuwe computer nu het in computerlokaal staan en dat ze hier ook goed les op krijgen.

 

Schriften & pennen

 

Slagerij Pestel uit Leiderdop heeft samen met ons een actie gestart dat de mensen geld konden doneren voor schriften en pennen. Dit is een groot succes geweest en hebben veel schriften en pennen kunnen verzenden!

 

De kinderen op school schrijven met meerdere in een schriftje en er wordt geschreven met potlood. Wanneer het schriftje vol is wordt alles weer uitgegumd en kunnen ze het schriftje weer overnieuw gebruiken.

 

 

Schooltuintjes

 

De school heeft een groot stuk land waar niks mee gedaan werd. Wij hebben samen met de schoolhoofd hier gekeken of het mogelijk was om schooltuintjes te creƫren.

 

Na een aantal proeven te hebben gedaan met de tuinman van de school hebben wij besloten om de school hiermee te helpen!

 

Er zijn verschillende zaden naar de school gestuurd en die zijn ook goed gebruikt!

 

De school wilt graag dat de kinderen leren te verbouwen waardoor dit later van pas kan komen. Ook wordt de oogst gebruikt voor maaltijden op school.

 

Dit is wat er nu al bereikt is:

Doneer nu! En help deze kinderen in Gambia

NL54 INGB 0006 3282 01

Volg ons ook op Facebook!