Projecten

Onze projecten

Hieronder een korte overzicht van de lopende projecten en de projecten die al afgerond zijn door De Wereld Voor Kinderen.

 

Als u meer over een project wilt lezen dan kan dit door te klikken op lees meer over dit project!

Maaltijden project

 

Een appel bij het ontbijt en een lekker broodje mee naar school? Dat is voor de meeste kinderen alleen maar een droom! Helaas is nog bijna de helft van de kinderen in Gambia ondervoed.

Deze actie is er om voor te zorgen dat elk kind die op één van de scholen zit die wij ondersteunen één maaltijd per dag krijgt op school.

En dit voor € 10,00 per jaar per kind!

 

Schoenenwinkel Den Elzen Leiderdorp

 

Schoenenwinkel Den Elzen uit de Santhorst in Leiderdorp heeft 100 paar nieuwe kinderschoenen geschonken.

Deze hebben wij uitgedeeld aan de kinderen die het erg nodig hebben. De meeste lopen op te kleine schoenen of hebben helemaal geen schoenen.

Deze schoenen zijn van zeer goede kwaliteit waardoor ze ook nog gebruikt kunnen worden door de broertjes en/of zusjes van de kinderen als ze uit de schoenen gegroeid zijn!

 

Kippenfarm & plantages

 

Een aantal maanden geleden zijn wij begonnen met het opstarten van een kippenfarm. De kippen beginnen als kuikentjes bij ons en na 8 weken zijn het volwassen kippen gewordenn. De eerste paar kippen hebben wij gratis weggegeven aan arme gezinnen.

 

Ook hebben we plantages waar cassave en mais op wordt verbouwd. Dit gaan ze lokaal gebruiken voor de maaltijden van het maaltijdenproject.

Facebook actie

waterpunt & elektriciteit

 

Met de opbrengst van € 615,00 met de Facebook actie van oktober 2016 hebben wij het ook kunnen waarmaken dat er elektriciteit is aangelegd op de Victorious Nursery School.

 

Voor € 10,00 konden mensen de Facebookactie like en hiervan werd het dak gemaakt en werd er elektriciteit angelegd!

 

Er zijn 2 houten elektriciteitspalen gekocht en de gehele aansluiting per lokaal.

 

Stroomkosten gaat net zoals vroeger bij ons. Je stopt geld in een meter en je krijgt stroom. je kunt het je niet meer voorstellen...

 

Het belangrijkste wat wij willen dat er op de school moet komen is een waterpunt.

 

Tot op vandaag de dag is het nog niet gelukt om deze te krijgen. Alle officiële aanvragen zijn gedaan maar er moet 150 meter leiding worden gegraven. Dat willen wij ook nog wel financieren maar dat mag niet van de lokale autoriteit.

Computers en verbeteren lesmaterialen

 

Het is niet vanzelf sprekend dat een school in Gambia beschikt over computers. Wanneer dit wel zo is is het maar de vraag of ze het nog doen. De software die op de computers zit zijn zo oud en van cd-roms hebben ze niet gehoord. Ze werken nog met flopjes!

 

Ook in Gambia worden computers steeds belangrijker! Zo kunnen ze oefeningen maken op de computer, leren type en natuurlijk ook communiceren met de buitenwereld. Dit heeft een groot voordeel op de toekomst van deze kinderen.

 

Daarom hebben wij het gerealiseerd dat de 2 scholen die wij ondersteunen computers hebben gekregen doordat er nu ook elektriciteit is en zijn we druk bezig met het verbeteren van de lesmaterialen.

 

Oogziekenhuis

Saton Optiek Leiderdorp

 

Tijdens een van de gesprekken die wij hadden met Philip de Jong van Optiek Saton in Leiderdorp kwam het ter sprake wat de Wereld Voor Kinderen allemaal doet in Gambia. Tijdens dit gesprek liet Philip vallen dat er vaak brillen zijn waar zij niks meer meekunnen. Deze brillen worden door de klanten ingeleverd.

 

De Wereld voor kinderen heeft deze brillen bij een oogziekenhuis gebracht waar de lokale bevolking een bril aangemeten krijgen en deze gratis voor hun is omdat ze dit niet kunnen betalen.

Sporten in Gambia

 

De Wereld Voor Kinderen ondersteund een aantal sporten in Gambia. Wij zijn erg actief bezig met voetbal, tennis en basketbal.

 

Sporten is heel belangrijk voor een kind, ze ontwikkelen zich hierdoor en komen in contact met andere kinderen.

 

Door donaties uit verschillende hoeken kunnen wij het waarmaken dat de voorzieningen op het sportgebied aannemelijk verbeteren.

 

Spijkerbroeken actie

Sample Leiderdorp

 

Kledingwinkel Sample uit Leiderdorp heeft een aantal keer een super leuke actie gehouden. Hun klanten konden hun oude spijkerbroeken inleveren en kregen dan €20,00 korting op de aankoop van een nieuwe spijkerbroek.

 

De eigenaren van Sample, Frank en Katja, waren zo enthousiast over de Wereld Voor Kinderen dat ze ons hebben uitgekozen om de broeken aan te doneren.

 

De teller staat al op meer dan 250 spijkerbroeken!

Ziekenfonds

 

Helaas gebeurd het dagelijks dat er kinderen ernstig ziek worden. De meeste hiervan komen ook te overlijden. Dit komt vaak doordat er geen medische hulp gevraagd kan wordem of niet optijd.

 

Het probleem is dat de gezinnen in Gambia hier geen geld voor hebben en ze kennen ook geen verzekering.

De mensen willen wel maar kunnen niet...

 

De Wereld Voor Kinderen vond dat hier wat aan gedaan moest worden en zijn een ziekenfonds gestart waardoor wij de kinderen, of dit nou op een van de scholen is of in een dorp, kunnen helpen die echt noodzakelijke hulp nodig hebben.

Schooltuintjes

 

In April 2016 zijn wij begonnen met het inzamelen van zaden voor het realiseren van schoontuintjes.

 

Doordat particulieren en bedrijven, denk hierbij aan de moestuintjes van de Albert Heijn, ons hierbij hebben geholpen krijgen de kinderen nu les in hou ze gewassen moeten verbouwen en zijn ze zover dat het voedsel gebruikt gaat worden voor de maaltijden op school. Daarnaast zijn er ook een aantal gezinnen die door deze steun nu elke dag een maaltijd op tafel kunnen zetten.

Vrijwilligerswerk

familie Nieuwehuizen

 

Bij De Wereld Voor Kinderen wordt alles op vrijwillige basis gedaan. Zo ook de familie Nieuwehuizen uit Raamsdonkveer. Zij zijn via een kennis in contact gekomen met ons en gaven aan dat zij heel graag vrijwilligerswerk wilden doen in Gambia. Ze hadden veel verhalen al over onze stichting gehoord en wilde dat graag op de St. Victorious Nursery School doen. Ze zijn met zijn 5e totaal 3 weken in Gambia geweest.

 

De 3 weken dat ze in Gambia zijn geweest hebben ze hard gewerkt maar vooral goed werk geleverd, ze hebben geholpen met verven van het schoolgebouw en het opknappen van de binnenpinplaats.

 

Samen met Manour hebben zij ervoor gezorgt dat er nieuwe deuren in de klaslokalen kwamen en dat er ook een nieuwe toegangsdeur kwam.

Schriften en pennen!

Slagerij Pestel Leiderdorp

 

Samen met slagerij Pestel, maar natuurlijk ook met de donateurs hebben wij er voor gezorgd dat er 5000 schriften en pennen naar Gambia zijn gegaan en een mooie bestemming hebben gekregen.

 

De kinderen hoeven nu niet meer hun schriftje te delen en het werk wat ze allemaal geschreven hebben niet meer uit te gummen.

Never Again beeldjes

 

Dit beeldje staat voor de afschaffing van de slavernij die er was in Gambia. Iedereen kent wel de beroemde serie Kunta Kinteh. Het Never again beeld staat op het vaste land bij dit eiland.

 

Collective heeft het mede mogelijk gemaakt dat het beeld wat u op de foto ziet nu ook te koop is als beeldje.

De fruitvrouwtjes

 

In 2015 heeft Gambia een slecht jaar gehad qua toeristen. In sommige West Afrikaanse landen was ebola uitgebroken waardoor mensen dachten dat dit ook in Gambia was.

 

Hierdoor kwam er bijna geen toerist naar Gambia en had de bevolking nog minder inkomsten.

 

Zo ook de fruitvrouwtjes die op het strand hun tentje hebben waar je heerlijk vers fruit kan kopen. Maar omdat de Ebola in Sierra Leone was uitgebroken kon er ook geen handel verschepen worden naar Gambia. Hierdoor hadden ze geen handel, maar omdat het al een tijdje slecht was hadden ze ook geen geld om de dure handel die wel te koop in Gambia was te kopen.

 

Wij hebben geholpen zodat ze een beetje handel konden kopen en weer wat gingen verdienen.

Riverside Nursery School

 

Koffers vol geladen met schriften, pennen, potloden en speelgoed gingen wij onze eerste vakantie naar Gambia toe.

 

We hadden ons in Nederland al goed voorbereid op wat we wilden gaan doen met deze spulletjes. Via de taxi chauffeur zijn we bij het kleine schooltje River Side Nursery School aangekomen.

Ziekenhuizen

 

De ziekenhuizen in Gambia zijn helaas niet zoals ze in Europa zijn. Vrouwen moeten op de grond bevallen, niet genoeg materialen om de patiënten goed genoeg te kunnen behandelen. En zeker in de binnenlanden is het erg moeilijk om een goed ziekenhuis te vinden.

 

Ouders gaan niet zo snel naar een dokter om vaccinaties te halen, maar d.m.v. knuffels en kleren worden ze naar de ziekenhuizen gelokt zodat de kinderen toch deze medicatie krijgen.

 

Tijdens verschillende inzamelingsacties hebben we goederen ontvangen die we aan de ziekenhuis hebben gedoneerd.

Helpen met het opstarten van winkels

 

In 2014 is De Wereld Voor Kinderen begonnen met het helpen van het opstarten van een winkel. Hier zijn de Gambianen de eigenaren van en hierdoor kunnen ze goed zichzelf en hun familie onderhverhouden.

 

Ook geven ze kinderen uit de buurt kleding of speelgoed als deze binnenkomen vanuit Nederland. Waardoor ook de arme kinderen toch iets leuks krijgen!

Bananendozen voor dorp in binnenland

 

Dit is een van de eerste inzamelingsacties geweest die stichting De Wereld Voor Kinderen heeft gehouden. Familie, vrienden en kennissen hebben wij geinformeerd over deze actie en ze hebben massaal bananendozen gevuld!

 

Deze goederen hebben wij gebracht in een dorpje in het binnenland. De mensen hadden hier bijna nog nooit speelgoed gezien en laat staan een tandenborstel!

Lambay Nursery School

 

De Lambay Nursery school is een klein schooltje waar les wordt gegeven aan ongeveer 80 kinderen.

 

Toen we naar deze school toe gingen hebben wij 10 bananendozen met schriften en pennen gedonderd zodat ze een langere tijd vooruit kunnen gaan.

 

Doneer nu! En help deze kinderen in Gambia

NL54 INGB 0006 3282 01

Volg ons ook op Facebook!