Oogziekenhuis

Oogziekenhuis

Verschillende gesprekken hebben we met de eigenaar, Philip de Jong, van Optiek Saton uit Leiderdorp gevoerd over De Wereld Voor Kinderen. Hierin kwam ter sprake wat we allemaal voor de lokale bevolking in Gambia doen.

 

Tijdens een van deze gesprekken vertelde Philip dat er vaak brillen zijn die klanten inleveren waarmee zij niks meer mee kunnen maar die wel glazen op sterkte bevatten.

 

Deze brillen heeft hij gesponsord aan De Wereld Voor Kinderen zodat wij ze op een goede bestemming gratis konden uitdelen. Veel mensen hebben hier geen geld voor dus die leven zonder bril terwijl ze deze wel nodig hebben!

Oogziekenhuis Sightsever

 

Sightsever zit in een lokaal groot ziekenhuis waarvan de oogarts opgeleid is in het Westen. De zorg is van goede kwaliteit, maar voor de lokale bevolking is het nog steeds onmogelijk om een bril te kunnen aanschaffen.

 

In de wachtkamer zitten honderden mensen te wachten op een dokter, niemand maakt zich druk wie als eerste is, als ze maar geholpen worden. Wat een verschil met Nederland!

 

We hebben aan de oogarts uitgelegd wat De Wereld Voor Kinderen doet en hebben de brillen overhandigd. Hij is hier heel blij mee en heeft er voor gezorgd dat de brillen bij de goede mensen zijn gekomen die hier geen geld voor hadden.

 

Doneer nu! En help deze kinderen in Gambia

NL54 INGB 0006 3282 01

Volg ons ook op Facebook!