Ziekenfonds

Helaas gebeurd het dagelijks dat er kinderen ernstig ziek worden. De meeste hiervan komen ook te overlijden, vaak omdat er geen medische hulp gevraagd kan worden.

 

Omdat de gezinnen al bijna niet rond kunnen komen voor hun voedsel is het meestal al helemaal niet haalbaar om geld apart te houden voor als iemand van het gezin ziek wordt. In Gambia kennen ze ook geen ziekteverzekering.

 

De Werekd Voor Kinderen is hier wat voor aan het doen en we hebben een Fonds opgericht. Kinderen van de scholen die wij ondersteunen en hun omgeving kunnen zich aanmelden als ze noodzakelijke hulp nodig hebben. Door specialisten wordt gekeken of dit echt zo is en of ze in aanmerking komen voor de fonds.

 

Ziekenfonds

Helpt u ons mee?

Doneer en vermeld erbij dat het naar het ziekenfonds gaat!

Lamin werd optijd geholpen

 

Lamin is een scholier op de Bundung Lower Basic School. Toen wij hier waren viel ons oog gelijk op hem. Je zag aan Lamin ze gezicht dat hij pijn had, maar probeerde net te doen alsof er niks aan de hand was.

 

Zijn arm lag helemaal open, zo erg dat het al aan het ontsteken was! Hij moest gewoon meedoen met de les en bij probeerde in zijn schrift te schrijven maar die zat helemaal onder het bloed.

 

Op het moment zelf wisten wij even niet goed wat we hier mee moesten doen dus gingen terug naar het hotel. Een half uur later hebben we onze contactpersoon gebeld zodat hij contact met de school moest opnemen. Het zat ons namelijk niet lekker dat zo'n kind hieronder moet lijden.

Onze contactpersoon heeft het hele verhaal uitgelegd aan het schoolhoofd en verteld dat wij het jongetje wilde helpen.

 

Ze gingen het jongetje zoeken in de klas en namen contact op met zijn moeder. Die zijn samen met Lamin naar de dokter gegaan.

 

Hij had een grote brandwond op zijn arm die al helemaal aan het ontsteken was. De dokters zeiden dat hij op tijd was gekomen anders moest zijn onderarm er vanaf. De wond werd goed verzorgd en hij heeft goede medicijnen gekregen en een herhaal recept.

 

De moeder van Lamin kon ons niet stoppen met bedanken dat we haar zoon hebben geholpen!

Doneer nu! En help deze kinderen in Gambia

NL54 INGB 0006 3282 01

Volg ons ook op Facebook!