Ziekenhuis

Ziekenhuizen in Gambia

De ziekenhuizen in Gambia zijn helaas niet zoals wij ze als westerlingen kennen. Er is geen modern apparatuur aanwezig en ook is het er niet zo hygi├źnisch als hier.

 

De wachtkamers zitten bomvol en er zijn amper stoelen waar de mensen op kunnen wachten. Mensen zitten hier soms wel uren te wachten totdat eindelijk iemand ze kan helpen.

 

Vrouwen moeten bevallen op de grond omdat de bedden niet fijn voor ze zijn.

 

En voor grote operaties moet men naar het buurland Senegal, maar hier hebben ze geen geld voor dus laten ze het zo en de meeste sterven dan ook.

Fagi Kunda Health Center

 

Tijdens onze eerste inzamelingsactie zijn er ook veel medische goderen opgehaald. U kunt dan denken aan paracetamol, verband, pleisters, doeken en ontstemettings goederen.

 

Het Fagi Kunda Health Center is en klein ziekenhuis waar kleine ingrepingen gedaan kunnen worden en waar de vrouwen kunnen bevallen.

Daarnaast worden de kinderen hier ook inge├źnt, alleen worden de kinderen met knuffels en kleertjes gelokt anders komen de moeders niet.

 

Sukuta Hospital

 

Tijdens de spinningmarathon bij Fit for free Leiderdorp in 2015 zijn er ook veel ziekenhuis goederen opgehaald. Dit waren o.a. veel pleisters, verband, zuurstofflessen, kraamverzorgingsartikelen en nog veel meer!

Doneer nu! En help deze kinderen in Gambia

NL54 INGB 0006 3282 01

Volg ons ook op Facebook!